ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ

Οι τρεις Φιλαρμονικές της πόλης συναντούν τον Μάντζαρο

Μουσική

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ

Οι τρεις Φιλαρμονικές της πόλης συναντούν τον Μάντζαρο

Μουσική

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 11:00

To Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας τιμά τη μνήμη και το έργο του Κερκυραίου συνθέτη Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τον θάνατό του, μέσα από ένα πλήθος εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2022.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 11:00, οι τρεις Φιλαρμονικές της Πόλης θα διασχίσουν τα καντούνια δημιουργώντας ένα μοναδικό ηχοτοπίο. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν δύο μεγάλες συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος και τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας στις 12 Νοεμβρίου και στις 4 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, ενώ στις 24 Νοεμβρίου το έργο του συνθέτη θα πάρει ζωή μέσα από τις φωνές της Χορωδίας των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηνάιων στην Ιόνιο Ακαδημία.

Ο Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο συνθέτης του Εθνικού Ύμνου. Ωστόσο, πέραν αυτού, υπήρξε  πρωτοπόρος και σε πολλούς άλλους τομείς της μουσουργίας, ενώ πολύ μεγάλο ήταν το έργο του και στον χώρο της διδασκαλίας της μουσικής, καθώς πολλοί εκ των μεταγενέστερων Επτανησίων μουσουργών υπήρξαν μαθητές του. Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να τον αναγορεύσουν σε γενάρχη όχι μόνο της επτανησιακής, αλλά και της νεοελληνικής μουσικής συνολικά. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας τιμά τον Νικόλαο Χαλικιόπουλο Μάντζαρο.

ΕΣΠΑ