ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΑΕΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΙ Η ΔΥΣΗ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ

Μουσική

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΑΕΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΙ Η ΔΥΣΗ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ

Μουσική

Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου

  • 18 Δεκ 2022 12:00

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 12:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η βραβευμένη Παιδική Χορωδία Κέρκυρας παρουσιάζει ένα ειδικά διαμορφωμένο εορταστικό πρόγραμμα με χορωδιακά έργα από όλο τον κόσμο την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ & Γεωργίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας.

Εθιμικά τραγούδια και κάλαντα, καθώς και έργα ευρύτερου χορωδιακού ρεπερτορίου από το μπαρόκ μέχρι το σήμερα, ειδικά γραμμένα για Παιδικές- Νεανικές φωνές, σε διαφορετικές γλώσσες, θα σημάνουν τα Χριστούγεννα ερμηνευμένα με την καθαρότητα, τη δυναμική και τον αυθορμητισμό των παιδιών.

Τη χορωδία συνοδεύει στο πιάνο ο Γιώργος Κυριαζίδης και διευθύνει η Χριστίνα Καλλιαρίδου.

Μια συναυλία με ζεστασιά, χρυσόσκονη, λάμψη, ευτυχία, αγάπη. Όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν τα Χριστούγεννα. 

 

Παιδική Χορωδία Κέρκυρας 

Η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2010. Εκτός από το κύριο σώμα της Χορωδίας λειτουργούν επιπλέον τα Τμήματα Προετοιμασίας Ι και ΙΙ, καθώς και Χορωδία Αγοριών. Έχει εμφανιστεί στο 8ο Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο (2012), στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (2014), στο 14ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου (2014), στο Ηρώδειο (2014), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2017), στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάσχα στη Σόφια (2019).

Έχει αποσπάσει τις παρακάτω διακρίσεις:

1.Ανώτατη διάκριση (outstanding success) στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ Summa cum Laude στη Βιέννη (Ιούλιος 2018).

2.Το Grand Prix και χρυσό δίπλωμα στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ Claudio Monteverdi στη Βενετία (Ιούλιος 2017).

3.Χρυσό δίπλωμα στο 1ο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ της Interkultur στην Καλαμάτα (Οκτώβριος 2015).

4.Αργυρό δίπλωμα σε αντίστοιχο διαγωνιστικό φεστιβάλ της Interkultur στην Κέρκυρα (Οκτώβριος 2016).

Η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας έχει συμπράξει με την Παιδική-Νεανική Χορωδία Rosarte, την Παιδική-Νεανική Χορωδία Πολυφωνικής Πάτρας, την Jacksonville Children’s Chorus (Florida, ΗΠΑ), την Παιδική-Νεανική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και με τη συμφωνική ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας υπό την διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Τμήματα της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας έχουν συνεργαστεί με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου ως εργαστηριακές χορωδίες.

Τον Οκτώβριο του 2018 η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας ηχογράφησε τρία τραγούδια για τις μουσικές ανάγκες δυο αγγλικών τηλεοπτικών σειρών του BBC, “The Durrells” και “Victoria” σε μουσική της Ruth Barrett.

Τον Μάρτιο του 2019 η Παιδική Χορωδία παρουσίασε την πρώτη της δισκογραφική εργασία με κομμάτια θρησκευτικής και κοσμικής μουσικής από το ρεπερτόριό της και με γενικό τίτλο “Adorabile”.

Τον Ιούλιο του 2020, η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας παρουσίασε τη δεύτερη δισκογραφική της εργασία, συμμετέχοντας στο cd « Ηλιαχτίδες» σε μουσική του Άλκη Μπαλτά, ερμηνεύοντας τα 8 a cappella τραγούδια του, με τίτλο «Προσφορά στη Μάνα», σε ποίηση Γαλάτειας Μπαλτά

Τον Ιούλιο του 2021, η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας ηχογράφησε 16 παραδοσιακά τραγούδια της Κέρκυρας για την δημιουργία ψηφιακού δίσκου, ο οποίος είναι υπό έκδοση.

Η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας λειτουργεί ως εργαστηριακή χορωδία των φοιτητών της κατεύθυνσης ειδίκευσης Διεύθυνση Παιδικής, Σχολικής και Νεανικής Χορωδίας του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Την Παιδική Χορωδία Κέρκυρας διευθύνει από την ίδρυσή της η Χριστίνα Καλλιαρίδου.

ΕΣΠΑ