Μήνυμα Δημάρχου

Αγαπητοί συμπολίτες, εκλεκτοί μας επισκέπτες,

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σάς καλωσορίζουμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας!

Ένα νέο φεστιβάλ με ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα που ανοίγει τις πύλες του το Σεπτέμβριο του 2022 με στόχο να γίνει θεσμός και του οποίου η αίγλη και η φήμη θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο, αποπνέοντας έναν αέρα γιορτής, ευφορίας και αδελφοσύνης.

Μέσα από πλήθος εκδηλώσεων και με την ιδιαίτερη ανάδειξη εμβληματικών μνημείων και σημείων, το νησί μας αναμένεται να γίνει πόλος έλξης υψηλής ποιότητας πολιτιστικού τουρισμού τονώνοντας ποικιλοτρόπως την κοινωνία και την οικονομία του τόπου μας με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην πολυπολιτισμική Κέρκυρα με τη μακραίωνη ιστορία, που αποτελεί ανέκαθεν σταυροδρόμι πολιτισμών, ιδεών και δημιουργίας, με την πολύτιμη συνεργασία των υπηρεσιών μας και των εξαίρετων συνεργατών που επιλέξαμε, αλλά και την υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, προσφέρει απλόχερα ένα σημείο συνάντησης για να σμίξουν οι κουλτούρες των λαών μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της τέχνης και του πολιτισμού.

Προσκαλούμε όλους τους συνδημότες μας, αλλά και τους επισκέπτες μας από όλον τον κόσμο, να ψυχαγωγηθούν στις εκδηλώσεις και να βιώσουν μέσα από αυτές το μοναδικό κερκυραϊκό στοιχείο που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο αυτών.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Μερόπη Υδραίου
Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

ΕΣΠΑ