Παλαιό Φρούριο - Βερσιάδα

Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα της οχυρωματικής τέχνης της βυζαντινής και της βενετσιάνικης εποχής, πρώτο φρούριο της Κέρκυρας, υψώνεται και δεσπόζει στην ανατολική πλευρά της Παλιάς Πόλης προσφέροντας ειδυλλιακή πανοραμική θέα. Στο εσωτερικό του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας διατηρούνται επιβλητικά κτίρια, κατασκευασμένα από τους Βενετούς και τους Εγγλέζους. Άκρως ξεχωριστά η δωρική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το Ιόνιο – Λατινικό Παρεκκλήσι

Το Παλαιό Φρούριο λειτουργεί σήμερα ως ανοικτός χώρος μνημειακού χαρακτήρα, ο οποίος στεγάζει: Tο Ιστορικό Αρχείο της Κέρκυρας, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Αναζήτησης Ελληνικής Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Βυζαντινή Συλλογή, υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, το εργαστήριο έρευνας Ελληνικής μουσικής του Ιονίου πανεπιστημίου καθώς επίσης αίθουσες εκθέσεων και εκδηλώσεων. Οι ελεύθεροι χώροι του χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων. Στον χώρο επίσης λειτουργούν αναψυκτήριο, εστιατόριο και σημείο πώλησης ειδών πολιτιστικού ενδιαφέροντος. 

Σήμερα, το Παλαιό Φρούριο μαζί με το Νέο Φρούριο, την Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας και τις λοιπές οχυρώσεις της, αποτελούν μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Διεύθυνση: Κέρκυρα, Τ.Κ. 49131, Κέρκυρα, Παλαιά Πόλη Κέρκυρας.
Τηλέφωνα: 2661048120, 2661027935.

ΕΣΠΑ